06 januari 2022

CDA Doetinchem in verzet tegen ‘’nachtmerrie’’ Noordtak Betuweroute

Onbegrijpelijk en ook tegen de afspraken in. Zo noemt fractievoorzitter Jeroen Berends het bericht dat de Tweede Kamer in november een motie heeft aangenomen die de regering verzoekt onderzoek te doen naar de meerwaarde van de Noordtak van de Betuwe route.‘’De Noordtak zou dwars door ons mooie Achterhoekse landschap gaan, laten ze in Den Haag ons maar helpen met woningen bouwen, daar zou wat ons betreft de prioriteit moeten liggen’’ aldus Berends.

Het CDA laat het er niet bij zitten. ‘’We gaan deze week een brandbrief schrijven aan onze fractie in Den Haag. We dachten afspraken te hebben en die blijken op een avond in november in stilte te zijn geschonden. Dat is niet goed voor de Achterhoek en daarmee ook niet voor onze inwoners. Alle partijen in de kamer waren voor deze motie. Ik roep de andere partijen op om ook van zich te laten horen in het belang van onze inwoners’’.

Volgens Berends heeft ook CDA wethouder Steintjes al diverse malen aangegeven geen heil te zien in de Noordtak. ‘’De wethouder heeft aangegeven dat de Betuweroute door de Achterhoek een ‘’ver-van-zijn bedshow’’ is en dat dit vooral zo moest blijven. Wij zijn het daar helemaal mee eens en gaan een poging doen om deze gedachte weer terug te drukken naar Neverland’’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.