30 april 2021

Motie Kinderraad: speeltuinen voor kinderen met en zonder een beperking

Wat is democratie en wat doet de gemeenteraad eigenlijk? Moeilijke vragen. Gelukkig hebben we in Doetinchem nu een kinderraad. Via de scholen die meewerken kunnen zo alle kinderen binnen de gemeente leren hoe het werkt bij de gemeenteraad. We bespreken nu de eerste motie van de kinderraad.

Via de motie is meteen duidelijk dat de kinderen in de kinderraad heel goed snappen wat je moet doen als raadslid. Je vertegenwoordigt het algemene belang van de gehele bevolking. Dat is wel lastig, want hoe weet je nu wat dat algemene belang is? Dat kun je alleen weten wanneer je zo veel mogelijk mensen ontmoet. Niet alleen je eigen vrienden, kennissen en buren, maar ook andere mensen. Mensen die soms anders leven dan dat je zelf doet.

En waar ontmoet je als kind nu makkelijk andere kinderen? Precies, in de speeltuin! De speeltuinen in onze gemeente zijn alleen niet voor alle kinderen toegankelijk. Zo kun je dus ook niet iedereen ontmoeten.

Het CDA is blij dat de kinderraad dit ontdekt heeft en we steunen daarom de motie. We hopen dat er vlot in ieder geval één speeltuin zal zijn waar alle kinderen samen kunnen spelen. Elkaar ontmoeten, leren van elkaar, zien dat iemand anders op een andere manier denkt of doet, dit alles is heel belangrijk en we zijn blij dat onze kinderraad dit mogelijk maakt voor de kinderen in onze gemeente.

De gehele motie is hier te lezen.

Uitgesproken door woordvoerder Paul Hilferink

Bron afbeelding: Pexels

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.