12 november 2017

Uitvoeringsagenda binnenstad 2018

In 2015 is met het rapport ‘Doetinchem op ooghoogte’ van Gert-Jan Hospers de basis gelegd voor de visie op de binnenstad. Vorig jaar is de visie vertaald in een uitvoeringsagenda, een samenhangend geheel van concrete projecten die bijdragen aan het einddoel. Na vaststelling van de uitvoeringsagenda zijn projectteams aan de slag gegaan met hun opdracht. De betrokkenheid van inwoners, ondernemers en ambtenaren was daarbij onverminderd groot. De uitvoeringsagenda wordt elk jaar geactualiseerd. Tijdens de laatste raadsvergadering van 9 november heeft Paul Gerritsen de volgende bijdrage gedaan namens de CDA fractie. 

''Met het aanvalsplan binnenstad zijn we bestendig bezig en leveren een wezenlijke bijdrage aan het hoofddoel namelijk het behouden en versterken van de attractiviteit van onze binnenstad met de kernkwaliteiten: gastvrije binnenstad in een decor van groen en water .

Het is bewonderenswaardig hoe creatieve ideeën van inwoners, ondernemers en de gemeente zijn gemobiliseerd en nu al duidelijk vertaald in de uitvoeringsagenda in concrete maatregelen voor 2018.Een mooi en deugdelijk plan, dat onze fractie van harte kan onderschrijven en steunen.

Toch wil ik nog wel een kanttekening plaatsen. Vanuit dit huis wordt er veel geïnvesteerd in het aanvalsplan binnenstad en voor een aantal projecten die de horeca en de ondernemers direct aangaan, nuttig zijn en omzet brengen. Voor deze projecten praten we ook over cofinanciering . Ondernemers, laat dit niet voorbij gaan want elke euro is 2 euro waard! Waar krijg je zoveel waar voor je geld?

Onze fractie wenst het college, de ambtelijke organisatie en betrokken ondernemers en inwoners veel succes met de uitvoering van deze agenda.''

De vernieuwde uitvoeringsagenda werd unaniem aangenomen door de raad. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.