24 februari 2022

CDA Elburg brengt jeugd na corona weer bij elkaar

Vanaf vrijdag zijn bijna alle corona-maatregelen afgeschaft. Er is weer alle ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren. CDA Elburg presenteert daarom vandaag een plan voor de jeugd, onder het motto: ‘Zonder jou was dit niet gelukt!’. Het CDA wil dat de gemeente extra aandacht heeft voor de jongeren, bijvoorbeeld door in de meivakantie een tentfeest te organiseren.

Cees Dijkhuizen, lijsttrekker van CDA Elburg: “De coronatijd was voor de hele samenleving zwaar, maar zeker voor de jeugd. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut voelden vooral jongeren zich eenzaam en somber. Het is tijd dat de overheid nu ook iets positiefs doet voor de jeugd”.

Hoewel het coronavirus voor jongeren relatief ongevaarlijk was, zijn ze solidair geweest. Thomas van ’t Hul kan er over mee praten, hij is jongerenkandidaat voor CDA Elburg: “Het was echt niet leuk, met de avondklok en telkens nieuwe regels. We hebben veel gemist. Zoals het samen sporten, muziek maken en met vrienden naar school gaan. Ook konden we op de zaterdagavond niet meer samenkomen of uitgaan met vrienden.”

Cees Dijkhuizen: “Het gaat ons om herstel. Elkaar weer ontmoet, samen sporten en ook herstel van vertrouwen in de overheid. We doen daarom een beroep op het coronabudget bij de gemeente. Ook willen we dat er een ideeënfonds wordt opgericht, zodat verenigingen en stichting Wiel subsidie krijgen voor jongerenactiviteiten in het komende halfjaar.” 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.