19 maart 2024

CDA op werkbezoek bij ontmoetingsplek at robert's

Vanmiddag was de CDA-fractie op bezoek bij @Robert’s en ging in gesprek met oprichter Robert Pruis. Robert werkt al een lange tijd als jongerenwerker waarvan 11 jaar bij @Robert’s. Het was een mooi gesprek over de ontwikkeling van jongeren, de verandering en de professionaliserings slag en inkomsten zoals de subsidie van de gemeente Elburg.

@Robert's is een fijne plek in het centrum van Elburg voor tieners van 12-16 jaar, ze zijn 2-3 middagen per week open. Hier is iedereen welkom en hier mag je jezelf zijn, hier is vooral aandacht voor elkaar en tijd voor een kopje thee. @Robert’s biedt een plek waar de tiener gestimuleerd wordt om ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij en doet daarbij een beroep op de verantwoordelijkheid van de tieners om dit voor elkaar te krijgen. De tieners zijn zelf verantwoordelijk voor @Robert’s en zetten daarmee hun eigen stempel op @Robert’s.

Het is de bedoeling dat de tieners zich hier veilig voelen om het gesprek aan te gaan met elkaar en de vrijwilligers of de jongerenwerkers die aanwezig zijn. Het gesprek aangaan over van alles en nog wat en ze hopen daarmee ook dat binnen die cirkel van invloed te voorkomen een tiener in aanraking komt met risicogedrag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.