27 november 2021

Cees Dijkhuizen lijsttrekker CDA Elburg

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal Cees Dijkhuizen (41) de lijst van CDA Elburg aanvoeren. Dijkhuizen is op dit moment fractievoorzitter en was ook bij de verkiezingen in 2018 lijsttrekker. Het op ’t Harde woonachtige raadslid maakt sinds 2013 deel uit van de gemeenteraad.

Johan Hiddink, voorzitter van het afdelingsbestuur van CDA Elburg: ‘We zijn blij dat Cees zich opnieuw kandidaat heeft gesteld. Met zijn ervaring en verbindende politieke stijl past hij bij de waarden van het CDA. Ook in de komende raadsperiode willen we als CDA zij-aan-zij het beste voor Elburg. Wij vertrouwen erop dat Cees daar leiding aan wil geven’. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld bij het bestuur.

Een vertrouwenscommissie heeft met een zorgvuldige procedure de kandidatenlijst samengesteld. Geert de Haan, voorzitter van de vertrouwenscommissie: ‘Cees heeft in de gesprekken overtuigend laten zien gemotiveerd te zijn voor een nieuwe periode. Zorgen voor elkaar, een sterke samenleving en goed bestuur zijn voor het CDA belangrijke punten. Als fractievoorzitter heeft Cees, samen met Anita Kloosterman, deze CDA-uitgangspunten steeds uitgedragen. Voor de vertrouwenscommissie is Cees dus een logische keuze’. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.