Daniëlle Starrenburg

Bestuurslid

Wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn partner Alco en ik zijn trotse ouders van twee tieners.  ik ben bij het Rijk werkzaam als jurist. In mijn werk houd ik mij bezig met jurisprudentie-analyse. Ik zorg ervoor dat mijn collega’s voldoende kennis hebben over belangrijke uitspraken van de Raad van State, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Hof van Justitie in Luxemburg.

Waarom ben je CDA’er?
In 2021 zijn wij met het gezin in het mooie Hattem komen wonen. Maar ik was daarvoor, in Wassenaar, al actief voor het CDA. Mijn hart voor de publieke zaak heb ik van huis uit meegekregen. Ook mijn vader hield zich graag bezig met politiek.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem?
Ik vind het belangrijk om de verbinding te leggen tussen de politiek en de mensen. Politiek moet geen ver-van-mijn-bed-show zijn, maar toegankelijk en begrijpelijk. Zodat mensen kunnen meepraten en meedoen. Als algemeen bestuurslid van het CDA Hattem zet ik mij in om die brug te slaan, bijvoorbeeld door de organisatie van bijeenkomsten. Verder doe ik allerlei voorkomende werkzaamheden, die nodig zijn om de Afdeling goed te laten draaien.

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Gespreide verantwoordelijkheid: er wordt ruim baan gegeven voor maatschappelijk initiatief, zoals buurtverenigingen, sportclubs, scholen… Ieder levert zijn eigen unieke bijdrage. Ik zet mij graag in voor het behoud van het bloeiende Hattemse verenigingsleven. En publieke gerechtigheid. Een betrouwbare, rechtvaardige overheid. Daar zet ik mij als rijksambtenaar graag voor in!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om muziek te maken. Ik zing bij het Hattemse koor Cantabile en leer gitaar spelen. Verder wandel ik graag, hier in Hattem en de omgeving. En ik lees graag en veel. Zowel romans als boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Hattem heeft veel mooie plekken, zoals de oude stad, de Spaanse graven en de Leemcule. Maar mijn favoriete plek in Hattem is de Mariaboom. Een prachtige plek, waar ik graag naar toe wandel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.