Jan A. Terwisscha van Scheltinga

Bestuurslid

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben gepensioneerd. In mijn werkzaam leven was ik docent en opleidingscoördinator welzijnswerk MBO en Hbo met als specialisatie (randgroep)jongerenwerk

Waarom ben je CDA’er?
Omdat het met de paplepel bij mij is ingegoten. Later ben ik me gaan verdiepen in de grondslag van de partij en dat beviel me.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem?
Ik ben bestuurslid en pak allerlei klussen op die gedaan moeten worden. Ik volg de landelijke politiek nauwgezet en lever vanuit die hoek soms een bijdrage aan het bestuurswerk.

Wat is jouw favoriete CDA-kernwaarde?
Rentmeesterschap met nadruk op zorgvuldig omgaan met mens, natuur en materie.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik werk veel in de tuin en in de bossen bij het Gelders Landschap, Ik zing bij het Hattems Mannenkoor, wandel  veel, pas op mijn kleinkinderen en ben ik lid van een vrijmetselaarsloge.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Ik wandel erg graag met mijn echtgenote door het nieuwe gedeelte van Hattem met de diversiteit aan architectuur van de huizen, langs de Gelderse dijk naar de Dijkpoort., dan voor de kleine straatjes naar de ‘Verkentoren’ en het kerkplein. Verder de Hoenwaard, het ‘Geboortebos’, de bossen bij Molencaten en als topper de speeltuin bij camping Molencaten met de Lehmcule waar mijn kinderen en kleinkinderen uren en uren hebben gespeeld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.