Rik Posthumus

Lid PR Groep

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk in Zwolle bij Waterschap Drents Overijsselse Delta als projectleider. We voeren projecten uit waarmee we willen zorgen voor schoon en voldoende water, nu en in de toekomst. 

Waarom ben je CDA’er?
Omdat het CDA vanuit het midden constructief werkt aan een beter Nederland, met uitgangspunten geworteld in het christendom.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem? (taken en portefeuille)
Ik ben lid geworden van de PR-groep. De komende tijd ga ik kijken welke taken ik daarin op me ga nemen.

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Solidariteit. De individualisering is de afgelopen jaren doorgeslagen. Er staan grote opgaves voor de deur, die ga je niet realiseren als iedereen alleen aan zichzelf denkt. Het CDA bij uitstek de partij die hier tegenwicht aan kan bieden door te blijven hameren op 'minder ik, meer wij'.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Van jongs af aan doe ik al aan korfbal. Dat kan helaas niet in Hattem, dus fiets ik een paar keer per week over de brug naar Zwolle. Verder vind ik het leuk om sport te kijken, lees ik graag en maak ik regelmatig een wandeling in het bos met een interessante podcast over geloof, politiek en/of geschiedenis.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Voor mij is dat het bos. Met mijn mountainbike maak ik regelmatig een rondje, de geuren, de rust, daar kan ik van genieten. En elk seizoen ziet het er weer anders uit, prachtig!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.