Robert Klaassen

Raadslid

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als adviseur bij onderzoeksbureau Necker van Naem in Utrecht. Als zodanig hou ik mij bezig met het ondersteunen van de lokale overheid door middel van onderzoek en advies op verschillende gebieden. Denk daarbij aan onderwerpen als openbare orde en veiligheid en ruimtelijke ordening, maar ook bijvoorbeeld de integriteit van wethouders en de relatie tussen gemeenten en inwoners.

Waarom ben je CDA’er?
Het CDA is voor mij een partij die er vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie voor iedereen wil zijn. Ik vind het belangrijk dat niet het individu of de overheid, maar de samenleving centraal staat. Daarnaast kom ik uit een echt CDA-nest en voel ik me dan ook goed thuis bij de ‘nestgeur’ van het CDA.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem? (taken en portefeuille)
Ik ben raadslid met als portefeuille algemene en ruimtelijke zaken. Dat betekent dat ik namens het CDA het woord voer in de raadsvergaderingen, onder meer over thema's als woningbouw, natuur, veiligheid en verduurzaming. In voorbereiding hierop neem ik deel aan de voorbereidende commissievergaderingen en informatiesessies van de gemeente, en probeer ik zo veel mogelijk mijn oor te luister te leggen in de samenleving. 

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Alle vier de kernwaarden zijn mij even lief, maar als ik moet kiezen ga ik voor rentmeesterschap. We hebben de schepping als mensheid in bruikleen gekregen en moeten daar dan ook zorgvuldig mee omgaan. In deze tijd, waarin de gevolgen van de klimaatverandering steeds duidelijker worden, is dat extra belangrijk.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik lees graag en veel, vooral over politiek, geschiedenis en geloof. Daarnaast ben ik veel in de natuur te vinden met een verrekijker en/of camera. En met name na een dag werken is het fijn om even los te gaan op het keyboard op zolder.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Hattem is zo mooi dat het moeilijk kiezen is, maar ik ga voor molen De Fortuin. Mijn overgrootvader was in de jaren ’20, ’30 en ’40 van de vorige eeuw molenaar van De Fortuin, en mijn oma kan nog veel mooie verhalen over haar jeugd op en bij de molen vertellen. Door die familiegeschiedenis heeft de molen voor mij een speciale betekenis.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.