06 april 2018

Advies: 'Vorm een coalitie van CU-SGP, CDA en PvdA’

Informateur Dick van Norel heeft gisteravond de lijsttrekkers advies gegeven over de coalitievorming. Op basis van de gesprekken die hij de afgelopen dagen met de lijsttrekkers gevoerd heeft, concludeert hij dat een verkenning naar een coalitie van CU-SGP, CDA en PvdA het meest kansrijk is. Hij verwacht dat een verkenning met deze drie partijen kan leiden tot een stabiele coalitie in de gemeente Heerde.

Woensdag 28 maart heeft Dick van Norel aan tafel gezeten met de zes lijsttrekkers van de politieke partijen in Heerde. Tijdens deze bijeenkomst is teruggeblikt op de verkiezingsuitslag en heeft de informateur het proces geschetst. Vervolgens heeft hij op 28 en 29 maart met de lijsttrekkers individuele gesprekken gevoerd. Tijdens deze gesprekken is onder meer opgehaald wat de bijdragen van de partijen zou kunnen zijn binnen een te vormen coalitie. Ook is hen de gelegenheid geboden specifieke punten in te brengen ten behoeve van de coalitievorming. Op basis van deze gesprekken adviseert de informateur dat CU-SGP, CDA en PvdA de onderhandelingen starten om tot een nieuwe coalitie te komen.

Dick van Norel is door Jan Tuinman, fractievoorzitter CU-SGP, gevraagd om ook als formateur dit vervolgproces verder te begeleiden om te komen tot akkoord.

De CDA-fractie kan het advies van informateur Dick van Norel volledig onderschrijven en ziet de komende coalitie onderhandelingen met de CU-SGP en de PvdA met veel vertrouwen tegemoet. 

Wordt vervolgd!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.