12 maart 2022

Stemtaxi! al 8 jaar actief

Komende woensdag kunnen inwoners van de gemeente Heerde weer gebruikmaken van de Stemtaxi. De Stemtaxi gaat rijden vanuit de dorpen Veessen, Vorchten, Wapenveld en Heerde. Het idee is inmiddels ruim 8 jaar oud en iedere verkiezing weten inwoners de Stemtaxi beter te vinden.

Dit jaar is Wethouder Stephan Nienhuis ook van de partij als een van de vrijwilligers. Er zijn nog diverse autos beschikbaar, ook met hoge instap, wat erg prettig is wanneer men minder goed ter been is. Naast wethouder Nienhuis heeft het CDA de hele dag ongeveer 10 vrijwilligers paraat staan. Of het nu gaat om meewandelen om een gevaarlijke kruising over te steken of omdat u moeilijk ter been bent en niet over vervoer beschikt, het CDA Heerde - Wapenveld helpt u graag om naar het stembureau te kunnen gaan.

Vrijwilliger Hubald van Ark benadrukt dat de actie niet gericht is op CDA-stemmers. "Met veel plezier beiden we, ongeacht de politieke voorkeur, alle inwoners van de gemeente Heerde een helpende hand. Dat iedereen zijn of haar stem kan uitbrengen vinden we erg belangrijk. Juist de laatste weken hebben we gezien hoe belangrijk, maar ook hoe broos een democratie kan zijn. Daarom hopen we dat veel inwoners hun stem uitbrengen en daar dargen we graag aan bij.

Om een afspraak te maken kunt u bellen met Joke Grotenhuis, tel. 06-53553039.
Belangstellenden adviseren we in verband met de planning zo snel mogelijk te bellen, maar op de dag zelf is uiteraard ook mogelijk. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.