27 januari 2021

Stephan Nienhuis voorgedragen als wethouder

Op 21 januari 2021 heeft de fractie van het CDA unaniem besloten om Stephan Nienhuis voor te dragen voor de vrijgekomen functie van wethouder.

Stephan Nienhuis (41 jaar) en woonachtig in Heerde is sinds 2014 gemeenteraadslid. Hij wordt de opvolger van Jan Berkhoff, die recent besloten heeft te stoppen als wethouder. Als raadslid en commissievoorzitter heeft Stephan Nienhuis de afgelopen jaren ruime dossierervaring opgedaan en door zijn rol in beide commissies en is hij inhoudelijk goed op de hoogte van wat er momenteel speelt. Stephan Nienhuis zal de gehele portefeuille van Jan Berkhoff overnemen zoals o.a.: Ruimtelijke ontwikkeling, Volkshuisvesting, Onderwijs, Sport, Jeugdhulp, WMO, Preventie en Begraven.

Het CDA is verheugd met de kandidatuur van Stephan Nienhuis. Met deze voordracht wil het CDA de bestuurlijke continuïteit van Heerde waarborgen. Met Stephan Nienhuis hebben wij tevens weer ´een echte Heerdenaar’ in het college van burgemeester en wethouders.
Onze fractie heeft het volle vertrouwen in goede invulling van de functie en wenst hem veel succes.

In de raadsvergadering van 15 februari 2021 staat de benoeming van Stephan Nienhuis op de agenda.

Met de voordracht komt ook een raadszetel vrij. De fractie zal op korte termijn bekendmaken wie Stephan Nienhuis opvolgt in de raad.

 

afbeelding Stephan Nienhuis

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.