12 februari 2022

Even voorstellen: Martijn Peters

Nieuwkomer Martijn Peters wil graag vooruit met Montferland

‘We wonen in een prachtig gebied met volop mogelijkheden’

LOIL - Hij is één van de nieuwkomers bij het CDA Montferland. Als nummer 9 op de kandidatenlijst doet Martijn Peters (40) in maart voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik was nog niet eerder politiek actief, maar in mijn omgeving is niemand verbaasd over deze stap”, zegt de Loilenaar. “Ik heb overal wel een mening over.”

En die durft hij ook uit te spreken. Ook als die misschien wat minder populair is. “Ik ben niet bang om beslissingen te nemen die goed zijn voor de ontwikkeling van Montferland”, vertelt hij. “Ik wil de komende jaren graag meehelpen aan de vooruitgang van de gemeente, vooral op het gebied van de planologie en economie. Denk daarbij aan de ontwikkeling van Docks NLD 2, de Nevelhorst, het centrum van Didam, het gebied rond de Hoevert en de supermarkten in Didam.”

Logistiek

Waar de politieke ervaring nog ontbreekt, brengt Peters vanuit zijn werk op dit vlak de nodige kennis en kunde mee. Als key accountmanager bij JCL Logistics in ’s-Heerenberg stuurt hij een groep mensen aan. “Ik ben al jaren werkzaam in de logistiek en sinds een aantal jaren in Montferland en heb daarin veel kennis opgedaan, die ik voor de gemeente kan inzetten. Daarbij denk ik dat ik nu een mooie leeftijd en voldoende levenservaring heb om me in de politiek te mengen.”

Toen het CDA hem vroeg zich kandidaat te stellen, hoefde Peters ook niet lang na te denken. “Ik ben altijd wel politiek geïnteresseerd geweest, zowel lokaal als landelijk. Met Karlijn Looman en Jan Rasing heb ik hier ook al eens over gesproken. Mijn ideeën passen bovendien goed bij de uitgangspunten van het CDA. Ik ben vooral op het midden georiënteerd en niet links of rechts. Daarbij ziet het CDA het gezin als hoeksteen van de samenleving. Dat is voor mij ook erg belangrijk.”

Verenigingsleven

Zo heeft Peters zelf een gezin met twee dochters van 6 en 9 jaar. Zijn vrouw is werkzaam in de zorg. Als geboren Loilenaar zet hij zich al jaren in voor het verenigingsleven in zijn dorp. “Sinds twee en een half jaar ben ik bestuurslid bij SV Loil (voetbal). Daarvoor was ik vooral actief voor het carnaval en zat ik onder andere tien jaar in de Raad van Elf. Verder schreef ik stukjes voor de pronkzittingen en de Drammerskrant. En met carnavalsgroep De Quasies bouwen we nog elk jaar een praalwagen.”

Brede blik

Peters wil zich echter niet alleen inzetten voor Loil. Zijn blik is breder dan alleen zijn geboortedorp. “Ik zie ook mooie uitdagingen in Didam Noord (Greffelkamp) en Zuid (Kerkwijk). Daarbij heb ik mijn werk in ’s-Heerenberg, waar ik veel kansen zie voor met name economische groei. Maar als raadslid ben je er uiteindelijk voor de hele gemeente. Een prachtige gemeente, die heel centraal ligt en daardoor volop mogelijkheden biedt. Die moeten we in de toekomst beter benutten.”

Daar horen volgens Peters ook een goede bereikbaarheid en meer (betaalbare) woningen bij. “Daarmee houden we de jongeren in Montferland en zijn we bovendien een aantrekkelijke gemeente voor mensen van buitenaf. Aan die vooruitgang wil ik de komende jaren graag meewerken.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.