Clemens Keultjes

Fractievolger - Bruggenbouwer

Wie is Clemens?

Ik ben Clemens J.A.B.F.M Keultjes, 59 jaar oud en ik woon in Dukenburg.

Ik ben wiskundeleraar op het Voortgezet Speciaal Onderwijs in Nijmegen (het oude kinderdorp Neerbosch). Ik ben een eenpersoonshuishouden, trotse vader van een volwassen zoon, zelf zoon van een metselaar en een boerendochter, en heel gelukkig met mijn vriendin.

Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis, in films en filosofie, maar bovenal door muziek. Ik was deel van de derde winnaar van de Roos van Nijmegen, Way Out. Ik draag rock en metal een warm hart toe. Ik doe dat nu als zanger van Dutch Purple (bringing Deep Purple to the nation) en als zanger/gitarist/componist/producer van The GunZ of Boston. (Let op: CD uit op 3 december)

Waarom het CDA?

Het CDA is één van de weinige partijen die staat voor overleg, recht doen aan alle partijen, maar éénmaal genomen, gewogen besluiten uitvoeren. Je niet laten afschrikken door tegenslag. Vanuit een grondslag waar mensen hun waarde hebben, omdat ze mens zijn. Een landelijke partij maar geworteld in lokale politiek.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?

Het is gemakkelijk om langs de kantlijn te staan, maar soms voel je dat er een beroep op je gedaan wordt. Ik wil het vertrouwen dat mensen in me stellen waarmaken.

Ik heb meegemaakt hoe het is als het leven tegenzit: als je afhankelijk bent van een uitkering, als je als mantelzorger dag in dag uit in touw te zijn, als je worstelt met bestaanszekerheid. Ik zie hoe mensen overrompeld worden door zaken waar ze geen controle over hebben. Ik zie teveel mensen die ondanks in plaats van dankzij de overheid voor hun naasten aan de slag zijn.

Ik zie ook teveel jongeren worstelen met de vrijheden die we toestaan en teveel ouderen er niet meer uitkomen. Het lijkt wel of we eerder verslavingsproblematiek gedogen dan drugsgebruik.

Wat maakt dat Nijmegen jouw stad is?

Mijn zoon is er geboren. Verder is het is een plaats met een hele, rijke historie.  Nijmegen is één van de plekken waar Nederland is geboren.

Er heerst een Bourgondische mentaliteit en tegelijkertijd zijn de mensen er op hun eigen wijze koppig. Het is een stad die trots is op zijn universiteit en op zijn grote ziekenhuizen, en een stad met veel talenten.

Wat wil je bereiken in de politiek?

Ik wil de stem zijn voor mensen zoals ik, hardwerkende 59-jarigen en ouder die met hun baan voldoende verdienen om van te leven, maar niet zomaar alles kunnen opvangen. We zijn ook mensen die met zorg kijken naar de naderende kosten van de klimaataanpassingen, zich niet altijd gehoord voelen, zich zorgen maken over hun kinderen en kleinkinderen. Die soms voelen dat alles goed gaat en soms de vrees voelen dat alles door hun vingers glipt. Ik wil een stem zijn voor de mensen die graag houden wat goed is en die hun wijk willen blijven herkennen, maar wel mee willen werken aan een goede toekomst voor Nijmegen. Zij willen gehoord worden door hun gemeente.

Daarnaast wil ik, net als in mijn beroep, een brug zijn tussen oud en jong.  Mijn leerlingen hebben er niets aan als ik ze vertel over “hoe goed het vroeger allemaal was”.  Ze moeten de handvatten krijgen om hun eigen toekomst in vrijheid te kunnen maken.

Mijn 3 speerpunten:

Best bewaarde geheim: Dukenburg 

Ik woon in Dukenburg en ik woon er goed. Dukenburg is een stadsdeel van opa’s en oma’s en jonge gezinnen, waar kinderen en kleinkinderen leven en spelen. Het is ook een stadsdeel met veel groen en water, waar je mooi kunt wonen: het best bewaarde geheim van Nijmegen. Maar je moet het niet laten verloederen. Daarom: doe wat aan de stadsbruggen en doe wat aan het zwerfvuil. Geef Dukenburg zijn visitekaartje!

Steunpunt stadwinkel

Je hoort vaak “Dukenburgers lossen het zelf wel op”. Maar dan moet je ze wel de ruimte geven om het zelf op te lossen. In ieder geval moet je naar ze luisteren. Soms voelt het kanaal wel een kilometer breed. Daarom is het Steunpunt Stadswinkel Dukenburg zo belangrijk. Gelukkig dat het lijsttrekker Marjolijn Mijling in de Raad gelukt is de openingstijden weer terug te draaien naar voor de bezuinigingen. De gemeente moet zichtbaar zijn, ook in Dukenburg. En dat moet zo blijven!

Betere en meer voorzieningen in Dukenburg

Toen ik in Dukenburg kwam wonen was er een HBO en een MBO aan deze kant van het kanaal. En een bruisend winkelcentrum. Waar is dat allemaal heen? Waar zijn de bijzondere winkeltjes? Waar zijn de cafés? Waar kom je elkaar nu tegen? Er mag wel meer leven in Dukenburg komen, met winkeltjes, cafeetjes op loopafstand. Dat betekent ook meer ruimte voor kleine initiatieven. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.