Jonathan Koelewijn

Fractievolger - Gedreven en betrouwbaar

Naam: Jonathan Koelewijn
Leeftijd: 24 jaar
Wijk: Heseveld
Beroep: Managing Director – Noordhoek Geraspte Kaas
Thuissituatie: Getrouwd
Interesses: Dierenwelzijn, gamen, politiek, bedrijfskunde

Waarom het CDA?

Toen ik voor het eerst mocht stemmen, koos ik anders dan het thuisfront. Ik stemde CDA. Sinds mijn achttiende levensjaar voel ik mij verbonden met de partij. Politiek gaat mij aan het hart en politiek moet komen vanuit het hart. Politiek moet door waarden gedreven zijn en antwoord geven op meer dan alleen de vragen van vandaag. Een diepere overtuiging is nodig om koersvast politiek te bedrijven. Die beginselen kent het CDA vanuit haar Christen Democratisch karakter, die past bij mijn eigen christelijke levensovertuiging.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?

Ik heb twee belangrijke drijfveren: (1) mijzelf continu blijven ontwikkelen en (2) die kennis en ervaring inzetten voor maatschappelijke doelen. Ik ben me er volledig van bewust, ook als ondernemer, dat het leven niet draait om zelfverrijking. Voor mij is het belangrijk om toegevoegde waarde te kunnen leveren en mens en dier te kunnen helpen, zonder daar zelf iets voor terug te verwachten. De politiek is voor mij de perfecte manier om met beide drijfveren, tegelijkertijd, aan de slag te gaan.

Wat vind je mooi aan Nijmegen / wat maakt dat Nijmegen jouw stad is?

Ik zeg altijd: mijn studie heeft me naar Nijmegen gebracht, de stad heeft me daar gehouden. Natuurlijk, ik vind de stad prachtig. Ik wandel graag door het mooie centrum, mijn fijne wijk en met de vele natuur in en om Nijmegen. Maar de echte binding zit hem voor mij in de mensen die ik heb leren kennen. Ik heb bijna al mijn huidige vrienden leren kennen in Nijmegen, onder andere binnen een studentenvereniging. Ook bij de Dierenambulance heb ik fijne en mooie mensen leren kennen. Dit herhaalde zich ook weer bij het CDA en Jong WI. Nijmegen is een sociale stad, en dat ervaar ik ook echt zo in mijn eigen sociale leven.

Wat wil je bereiken in de politiek?

Ik sta voor een sterke vertegenwoordiging van Nijmeegse ondernemers. Ik wil leren waar de ondernemers hulp vanuit de raad nodig hebben, om hen vervolgens verder te helpen. Het gaat mij daarbij wel om maatschappelijk ondernemerschap, dus wederom niet alleen om zelfverrijking. Daarnaast wil ik staan voor de armen/zwakkeren in Nijmegen. Waar ik een bijdrage kan leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven van deze mensen, zal ik dat altijd doen. Tot slot wil ik me met veel enthousiasme inzetten voor het dierenwelzijn in de gemeente. Ik pleit ervoor dat Nijmegen project Dierenbuddy omarmt.

Mijn 3 speerpunten:


Dierenvrienden

Nijmegenaren zijn gek op dieren. Als vrijwilliger op de dierenambulance zie ik dit steeds weer. Voor veel mensen is het dier het beste maatje in huis. Door ziekte of ouderdom kunnen sommigen niet meer voor een huisdier kan zorgen. Met het project Dierenbuddy wil ik ervoor zorgen dat iedereen in Nijmegen zijn/haar maatje kan behouden.

Betrokken ondernemers

Onze stad kent hardwerkende ondernemers die ook maatschappelijk betrokken willen zijn. Het zijn gedreven Nijmegenaren die zich inzetten voor hun bedrijf en onze stad. Ik wil starters en ervaren ondernemers ondersteunen in de uitvoering van hun werk. Dit doen we door vol in te zetten op een betere match tussen onderwijs en werk. Starters voorzien we van meer zekerheid, juist in die spannende beginjaren van het ondernemen.

Een kandidaat uit eigen buurt

Juist binnen de Nijmeegse politiek is het belangrijk dat er raadsleden zijn die weten wat er speelt in de buurt. Als inwoner van Heseveld ga ik graag in gesprek voeren met de buurtbewoners. Zo wordt onze buurt direct vertegenwoordigd in het stadhuis. In onze omgeving wil ik het gevoel van veiligheid versterken. Op dit moment hebben we nog te veel last van (auto)inbraken. Onze wijk moet veiliger. Met het CDA zorg ik voor meer geld voor handhaving op straat.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.