10 maart 2017

CDA houdt campagne in Groenlo

Het voorjaarszonnetje deed vrijdagochtend 10 maart flink zijn best om het zo aangenaam mogelijk te maken. Op de Markt in Groenlo zaten mensen alweer buiten op het terras en op het plein voerden leden van het CDA Oost Gelre campagne. Daarbij werden ze bijgestaan door enkele aankomende kopstukken uit de Gelderse politiek.

 

Aanwezig waren onder andere wethouders Marieke Frank, Jos Hoenderboom en raadsleden van de gemeente Oost Gelre, maar ook Ilse Saris; wethouder van de gemeente Winterswijk, Jaco Geurts; onder andere woordvoerder Land- en tuinbouw in de Tweede Kamer voor het CDA en Evert-Jan Slootweg, die zich in de politiek extra wil inzetten voor het oplossen van bereikbaarheidsproblemen en het belang van voedselveiligheid. Alle drie Gelders kandidaat voor het CDA

 

“Het thema van deze dag is de grens”, vertelde Theo Donderwinkel, fractievoorzitter van het CDA Oost Gelre en tevens grensganger zoals hij zelf aangaf. Om het thema kracht bij te zetten gingen de CDA leden op een kick-bike (dit zijn ‘groene’ step fietsen), vanaf de Markt in Groenlo naar de Vredenseweg waar symbolisch een lint werd doorgeknipt om aan te geven hoe belangrijk de weg is voor de verbinding met Duitsland. De Vredenseweg is namelijk een rechtstreekse weg vanaf Groenlo naar het Duitse Vreden.

 

Deze dag werden CDA flyers , als herinnering voor de Stemdag 15 maart, uitgedeeld door de Gelderse kandidaten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.