08 februari 2018

Carla Heming, lijst 1, nr 6

Type mens: Authentiek, sociaal, enthousiast, creatief, gedreven en daadkrachtig.

Ervaring; In de thuiszorg en Woonzorgcentrum, Leidinggeven, als bestuurslid, organisator.

Lijfspreuk: Wie goed doet, wie goed ontmoet                                                                                                                      

Beste inwoners van Oost Gelre,

 

Mijn naam is Carla Heming, getrouwd met Eddy en wij hebben twee dochters. Ik woon in de kleinste kern van Oost Gelre in Zwolle.

Ik zit 35 jaar in de zorg en werk nu bij Careaz als Coördinator informele zorg, Ik verbind mantelzorgers, vrijwilligers en professionals met elkaar, waarbij de cliënt centraal staat.

Als Raadslid sta ik met een gezonde nieuwsgierigheid midden in de samenleving en vind het van groot belang dat er een goed evenwicht is tussen stad, dorp, kern en ons mooie buitengebied.

Ik ga me de komende jaren inzetten voor::

 

Fietspad Zwolle:

Eerste gedeelte is bijna klaar, alleen de straatverlichting nog, In 2018 wil het CDA  tweede deel gerealiseerd zien van het fietspad   “Grolle noar Zwolle”.

 

Goede verbinding mobiele Netwerk:

In Oost Gelre is er op sommige plekken een slechte mobiele bereikbaarheid, niet kunnen bellen, appen of sms’en dat zelfs hulpdiensten (112) soms onbereikbaar zijn is onaanvaardbaar. Om te kunnen bellen gaan deze mensen naar een specifiek punt waar ze wel verbinding krijgen. Het CDA blijft zich inzetten om dit te verbeteren.

 

Wonen:

Voldoende, betaalbare en duurzame woningen, ook voor starters en senioren ook in de kleine kernen.

Ook woningsplitsing op het platteland moet mogelijk blijven. Hierdoor is het mogelijk meerdere generaties onder één dak te huisvesten die zorgtaken van elkaar overnemen.

 

Zorg: Niet zorgen voor, maar zorgen dat:

Zorginstellingen zijn er om onze inwoners de juiste hulp en ondersteuning op het juiste moment te geven. Wij vertrouwen de zorgprofessional en vinden het onwenselijk dat de gemeente te veel op deze stoel gaat zitten. Vooral bij ouderen moet gelet worden op vereenzaming.

Veel jongeren dreigen ‘tussen de wal en het schip te vallen’ als ze 18 worden. Het CDA pleit ervoor om de leeftijd te verhogen naar 21 jaar.

 

Vrijwilligers en Mantelzorgers:

Mantelzorg, vrijwilligers en professionals met elkaar verbinden waarbij inwoner centraal staat, wie doet wat? Goede ondersteuning voor mantelzorg en vrijwilligers.

 

Agrariërs:

Wat zou Oost Gelre zijn zonder agrariërs? Er is en gaat veel veranderen. Wij willen samen met de dorpsbelangen organisaties werken om te zorgen dat het platteland leef -en werkbaar blijf voor agrariërs.

Samenvattend kan ik zeggen dat CDA staat voor het belang van alle inwoners van Oost Gelre en voor krachtige en vitale kernen. Een Samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Als ik word herkozen in maart dan ga ik met plezier mijn 3de periode in als raadslid.

 

Met vriendelijke groet,

Carla Heming
[email protected]
www.CDAOostGelre.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.