18 maart 2018

Ramon Hobé, lijst 1 nummer 14

Beste inwoners van Oost Gelre,

Nog 3 dagen en dan mogen wij onze waardevolle stem weer laten gelden.
Ik heb mijn keuze voor het CDA gemaakt en ik wil graag delen waarom.

Ik ben Ramon Hobé, 37 jaar, getrouwd en trotse ouder van twee kinderen van 7 en 5 jaar.
Dagelijks rij ik met plezier naar mijn werk bij DNV GL in Arnhem, waar ik werk als Global Controller voor de Energy tak van ons bedrijf. Naast mijn werk volg ik een studie Controlling aan de Nyenrode Business Universiteit omdat ik persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vind. In mijn vrije tijd breng ik mijn tijd door met mijn gezin en vrienden en ben ik bestuurslid van het CDA.

Energie is wat ik kenmerkend vind voor onze mooie gemeente Oost Gelre. Dit zit in alles wat we hier doen, zijn het de evenementen die we organiseren, de manier waarop we sport bedrijven, de manier waarop we samenleven en elkaar helpen in moeilijke tijden en de manier waarop we moeilijke uitdagingen omzetten in kansen en onderscheidend vermogen. Dit is waarom ik trots ben op Oost Gelre en graag minimaal twee uur per dag in de auto zit om ’s avonds weer terug te keren naar thuis.

Voor de verkiezingen vind ik het belangrijk dat we het werk dat de afgelopen vier jaar door het CDA is verzet voortzetten. Stilstand is achteruitgang en willen we deze mooie gemeente leefbaar houden dan moeten we samen verder bouwen.

Ik wil me graag samen met mijn mede CDA-collega’s inzetten voor u.   

Mijn kernpunten zijn:

Leefbaarheid:
Oost Gelre is een bijzondere gemeente met trotse kernen. Dit moeten we koesteren door de kansen te pakken en mensen goede woonruimte te bieden. Goede woonruimte gaat gepaard met de goede voorzieningen voor zowel jong als oud. Wij willen zorgen dat we samen kunnen blijven wonen in de gehele gemeente, door het stimuleren van scholing, ook in de kleine kernen, duurzame toekomstige woningbouw, recreatieontwikkeling, sportvoorzieningen en het behouden en aantrekken van ondernemers. Dit zal door onze creatieve geest tot banen leiden en zorgen dat werkgelegenheid in dit deel van de Achterhoek gegarandeerd is.

Armoede:
Ik zou trots zijn wanneer we ons noaberschap omzetten in daden en zorgen dat armoede in Oost Gelre verdwijnt. Als CDA willen we dit aanpakken en deze mensen met hun gezinnen helpen zodat een toekomst zonder zorgen mogelijk is.

Duurzaamheid:
In 2030 een CO2 neutrale omgeving hoe mooi zou dat zijn. Echter daarvoor moeten we nu al stappen nemen met z’n allen. Het CDA wil daar graag bij helpen door vernieuwende ideeën op het gebied van duurzaamheid te stimuleren. Daarnaast willen we ook graag meedenken met u en vragen om samen aan een duurzame toekomst te bouwen. Neem verduurzaming serieus wanneer nieuwbouw, of verbouw wordt overwogen en gebruik de ons kenbare creativiteit om samen met buren, verenigingen of groepen ondernemers duurzaamheidsprojecten op te starten.

Ik hoop dat u uw stem gebruikt om ons samen met u te laten bouwen aan een mooie toekomst voor Oost Gelre. Een toekomst waarin we samen van jong tot oud trots en onderscheidend onze kansen kunnen ontplooien!

Samen bouwen we verder!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.