03 oktober 2022

Verantwoordelijkheid dragen

Verantwoordelijkheid dragen
Een terugblik op de afgelopen raad waarin het CDA heeft laten zien dat wij verantwoordelijkheid en betrouwbaar bestuur vertegenwoordigen.

Zonnepark Zieuwent
Hoewel in de vorige raad dit plan al besproken was, is het zonnepark aan de Werenfriedstraat wederom op de agenda gekomen. Dit omdat de argumenten die de tegenstemmende partijen hadden gebruikt, waaronder netcongestie, niet stand zouden houden bij de rechter. Als CDA stemden wij wederom voor, omdat wij een betrouwbare partner willen zijn. De gemeenteraad had kaders gesteld en dit plan past daar perfect in, dus dan moet de initiatiefnemer er van uit kunnen gaan dat de gemeente akkoord gaat. Daarom zijn wij ook blij dat de gemeenteraad toch akkoord is gegaan met 17 stemmen voor en 3 tegen. Hiermee is de opgaaf voor Zieuwent met betrekking tot de energietransitie grotendeels ingevuld. 

Energiearmoede

Door de stijgende energielasten, maar eigenlijk het duurder worden van alles in ons dagelijks leven, komen steeds meer inwoners in de financiële problemen. Daarom is een motie ingediend die de gemeente oproept om, waar mogelijk, de meest kwetsbare Oost Gelrenaren te ondersteunen. Als CDA willen wij het graag SAMEN doen, dus wij zijn dan ook blij dat wij samen als gemeenteraad deze motie hebben aangenomen.  

Opvang Statushouders
Wij hebben met verbijstering gekeken naar de situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Wij als CDA Oost Gelre kunnen niet wegkijken en zijn dan ook blij dat de gemeente wat gaat doen om de AZC's te ontlasten door middel van een tussenopvang locatie aan de Kievitstraat in Lichtenvoorde. Wij moeten onze verantwoordelijkheid dragen en samen met alle andere gemeenten deze crisis oplossen zodat Artsen zonder Grenzen niet meer hoeft te helpen binnen onze eigen landsgrenzen.   

Wij blijven ons inzetten voor onze prachtige gemeente en je kan ons altijd (persoonlijk) benaderen.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.