Bram Polman

Vóór jongeren, door jongeren

Ik ben 21 jaar, woon in Lichtenvoorde, heb afgelopen jaar mijn studie bestuurskunde afgerond en ben nu begonnen als vergunningverlener. Graag speel ik saxofoon, ben corsobouwer en beoefen Run Archery en handbal. Om de jongeren van Oost-Gelre een stem te geven, heb ik mij verkiesbaar gesteld. 

Mijn speerpunten zijn:

1.​ Oprichten van een jongerenraad
Veel belangrijke beslissingen worden voor jongeren gemaakt, maar de politiek praat weinig mét jongeren. Daarom wil ik een jongerenraad oprichten om zo de jongeren dichter bij de politiek te krijgen.

2.​ Voorrang voor de lokale (jonge) bevolking bij woningen
Voor de toekomst is het belangrijk, dat jongeren een woning kunnen vinden binnen onze gemeente. Daarom moeten betaalbare woningen gebouwd worden, die aansluiten bij de behoefte van jongvolwassenen. Daarnaast moeten instrumenten gebruikt worden die lokale bevolking voorrang geeft op een woning. 

3.​ Een bouwplaats voor elke corso- en carnavalsgroep
Voor de leefbaarheid is het belangrijk, dat elke corso- en carnavalsgroep en andere vereniging in Oost-Gelre een plek heeft. De gemeente moet de verenigingen actief faciliteren. 

4.​ Behoud van scholen in alle kernen en wijken.
Voor de kleine kernen zijn basisscholen enorm belangrijk voor de leefbaarheid. Het weghalen van een school betekent dat het dorp ook veel minder aantrekkelijk wordt voor jonge gezinnen om zich daar te vestigen. Daarom moeten basisscholen behouden worden.

Kijk op mijn socials voor meer info #HelpBramderaadin

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.