Dennis van Loon

Beste inwoners van Oost Gelre,

Ik ben Dennis van Loon, 32 jaar kom uit Mariënvelde. Werk bij Marku Bouw in Lichtenvoorde maar veel mensen kennen mij ook als docent techniek van het Marianum. Mijn hobby’s zijn motor- en brommer rijden, ik ben actief bij de MCM, CV de Ketsmennekes en Schutterij St. Switbertus.

De afgelopen 4 jaar heb ik samen met de fractie mooie dingen gerealiseerd; o.a. de ruimtelijke verkenning wonen kleine kernen en de daaruit volgende woningbouw, gezonde woningbouwplannen in Groenlo en Lichtenvoorde en de (mobiele) bereikbaarheid in alle kernen.

Mijn speerpunten zijn:

1. Het mogen wonen in onze gemeente!
Ik vind het belangrijk dat iedereen een kans kan krijgen om in onze gemeente te kunnen (blijven) wonen. Er lopen nu mooie plannen, maar we mogen NU niet stilstaan, iedereen verdient een kans! Nu zorgen voor voldoende woningvoorraad en straks zorgen voor genoeg grondquotum, want we zijn er nog lang niet.

2. Onderwijs
Een eigen basisschool in je eigen dorp of wijk! Ik wil mij ervoor inzetten,   dat iedere kleine kern zijn eigen basisschool in stand kan houden en dat er in iedere wijk een zo goed mogelijk aanbod van onderwijs is!

3. Leefbaarheid!
Het bloemencorso, carnaval of kermis. Ik vind het belangrijk, dat inwoners zich kunnen blijven inzetten voor de leefbaarheid het klinkt vanzelfsprekend, maar het moet ook vanzelfsprekend blijven! Eigen initiatieven moeten gewaardeerd worden en niet belemmerd door regelgeving.   

Ik wil graag voor u aan het werk! 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.