Ellen Ribbers

Mijn naam is Ellen Ribbers, 53 jaar oud en woonachtig in Vragender. Getrouwd en moeder van 4 kinderen. Type mens: sociaal, geduldig en zorgzaam type.

We hebben thuis een agrarisch bedrijf en daarnaast werk ik als verpleegkundige bij een thuiszorgorganisatie. Tevens ben ik vrijwilligster bij de ouderensoos te Vragender en houdvan sporten, zoals fietsen, wandelen en volleyballen. Ook zit ik in een projectgroep Drank en Drugs in Vragender om deze problematiek bespreekbaar te maken. Naast diverse bestuursfuncties, waaronder 8 jaar bestuurservaring in het CDA Oost Gelre, heb ik veel zorgachtergrond. Mijn lijfspreuk is dan ook: Zorg voor elkaar!

Mijn speerpunten, waarvoor ik mij voor alle inwoners van Oost-Gelre en Vragender in het bijzonder wil inzetten, zijn:

1. Wonen en leefbaarheid: 

Voldoende betaalbare woningen voor de jeugd en ouderen in onze gemeente.

Doorstroming van ouderen naar kleinere aangepaste woningen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. ​​​

 

2. Buitengebied

Ik streef naar verdraagzaamheid van de burger en boeren in het buiten gebied. Behoud van agrarische bedrijven. Woningsplitsing en alternatieven voor stoppende boeren.

De agrariërs en natuur samengaan. 

 

3. Zorg 

Thuiszorgorganisaties in de Achterhoek steeds meer met elkaar samenwerken en nietieder voor zich. Ook gezien het feit dat het personeelstekort in de zorg begint op te lopen. Eenzaamheid voorkomen, door oog voor elkaar te hebben. Dit door mantelzorgers meer ​ondersteuning aan te bieden

 

4. Betrouwbare overheid

Laagdrempelige overheid met voorlichting/preventie drank en drugs

              

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.