Judith Rotink

De eerste 18 jaar van mijn leven heb ik in Lichtenvoorde gewoond. Ik ben in Nijmegen gaan studeren en daar blijven hangen. In Nijmegen heb ik vier jaar in de gemeenteraad gezeten voor het CDA. Ik werk nu als docent scheikunde en doe onderzoek naar burgerschap in het onderwijs aan de Universiteit van Twente. Dankzij de kinderen wonen we nu weer in Lichtenvoorde. Want er is volgens mij geen fijnere plek om op te groeien dan hier. Oost Gelre is een prachtige plek om te wonen, ik wil er graag aan bijdragen dit zo te houden.

Speerpunten:

  1. De gemeente moet actiever optreden tegen het gebruik van drugs onder jongeren. Samen met jeugdhulpinstellingen en het onderwijs dient er nauw(er) samen gewerkt te worden om drugsgebruik preventief te bestrijden.
  2. Veel zorg is sinds 2015 de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente staat immers dichterbij de inwoners dan de rijksoverheid. We moeten dan ook zorgen, dat de zorg echt dichtbij en toegankelijk wordt georganiseerd.
  3. Met aandacht voor mensen en je omgeving kun je volgens mij de wereld om je heen een beetje mooier maken. Dat betekent vol inzetten op duurzaamheid. Duurzaamheid moet lokaal toegankelijk zijn. Dus o.a. woningen isoleren met een (sociaal) krediet en energiearmoede bestrijden.

Met deze punten denk ik eraan bij te kunnen dragen, dat Oost Gelre een fijne plek blijft om te wonen. Ik wil me daar graag, vol energie en enthousiasme, voor inzetten. Want naast belangrijk is raadswerk ook ontzettend leuk om te doen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.