Arno Spekschoor

Fractie ondersteuner

Ik ben Arno Spekschoor, 57 jaar en afkomstig uit de Achterhoek, geboren en getogen. Ik ben een trotse vader van 2 prachtige dochters, zij wonen allebei al zelfstandig.

Ik ben al vanaf begin jaren ‘90 actief voor het CDA in de politiek. Allereerst in de gemeente Markelo, daarna in Olst en tenslotte in Vorden, welke is samengevoegd tot de gemeente Bronckhorst.

Ben eind 2011 wethouder geworden in de plattelandsgemeente Bronckhorst en na de verkiezingen in 2018 was het CDA niet meer nodig. Toen ben ik begonnen met de studie Master Bestuurskunde, welke ik begin 2024 hoop af te ronden. Daarna ben ik voorzitter geworden van de Raad van Commissarissen van een woningcorporatie. Begin 2020 werd ik benaderd om wethouder te worden voor het CDA in Borne. Daar ben ik vol enthousiasme aan begonnen.

Eind 2021 heb ik bewust gekozen om te stoppen als wethouder. Ik had toen al een vaste baan bij MLG gebiedsontwikkeling, waar ik naar volle tevredenheid nog steeds werkzaam ben. Ik word vooral door gemeenten ingehuurd voor complexe projecten om delen van een stad te herontwikkelen. Daarnaast hou ik me ook bezig met de transitie van het landelijk gebied (ofwel aanpak stiksofproblematiek). Erg uitdagend en krijg daar ook veel voldoening uit.

Om uiteenlopende redenen ben ik naar Twello verhuisd, waar ik met veel plezier woon. En…. Het bloed kruipt, waar het niet gaan kan. En was ik snel weer actief voor het CDA Voorst. Een prachtige gemeente met vele uitdagingen.

Ik hoop van harte dat ik het CDA kan ondersteunen daar waar nodig.

KORTOM: WE MOETEN HET SAMEN DOEN!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.