Peter Wormskamp

Wethouder

Peter Wormskamp is de naam. Geboren in Winterswijk in 1967. Sinds 1999 woonachtig in Twello. Met vrouw en twee kinderen.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. In Twello heb ik jarenlang mijn steentje bijgedragen aan hockeyclub VHC Twello. Als trainer / coach en als lid van het bestuur. Een proces van “protesteren met je kinderen voor het gemeentehuis, tot een bloeiende vereniging”. De ultieme vorm van burgerinitiatief.

In een ver verleden ben ik actief geweest in de politiek. Toen voor het CDJA. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de cursus politiek actief die wordt aangeboden door de Gemeente Voorst. Ik was geinspireerd door Pieter Omtzigt. En ik vond, en vind nog steeds, dat er beweging nodig is in de Gemeente Voorst. Helaas is Omtzigt geen lid meer van het CDA. Tegelijkertijd is er binnen CDA Voorst ruimte om invulling te geven aan zijn ideeën. Opbouwen vanaf de basis, de gemeente.

Voor een nieuw elan wil ik mij in de komende raadsperiode inzetten. Zorgen voor een verhouding tussen gemeenteraad en bestuur (Burgemeesters en Wethouders) waarbij er daadwerkelijk gecontroleerd wordt. Waarbij de burger van de Gemeente Voorst zich vertegenwoordigd ziet in de gemeenteraad. Waarbij participatie serieus wordt opgepakt. Waar het burgerinitiatief wordt gewaardeerd en er geen plaats is voor prestigeprojecten. Kortom samen aan de slag. Doe je mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.