Beste CDA-vrienden,

Er komt een eind aan 2022. Het is een bewogen jaar geweest. We hebben door de reeds gaande oorlog in Oekraïne gezien dat vrede geen vanzelfsprekendheid is. De gevolgen van deze oorlog zien we in Nederland en West Maas en Waal terug, zoals de inflatie door onder andere hoge energieprijzen en de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze gemeente. Een compliment is op zijn plaats voor iedereen die zich inzet voor de opvang van Oekraïners, zowel particulieren als diegenen die betrokken bij de opvanglocaties in Altforst en Wamel. Als CDA-afdeling hebben we een uiterst positief jaar achter de rug. Na een lange, intensieve campagne hebben we voor het eerst sinds 1990 verkiezingswinst geboekt door een zetel te winnen, waardoor we op dit moment twee zetels in de gemeenteraad hebben. Als kers op de taart zit het CDA, na twaalf jaar absentie, weer in het college met onze Frans van Gelder als wethouder.

Op politiek vlak stond 2022 vooral in het teken van inwerken en ons standpunt voor de komende raadsperiode uitspreken. In het coalitieakkoord hebben we als CDA onze stempel kunnen drukken door onder andere aandacht te vragen voor jongeren en een dementievriendelijke gemeente. Ook hebben we een aantal moties en amendementen ingediend. Hierbij hebben we uitgesproken dat we verenigingen en stichtingen, indien aantoonbaar in acute financiële nood door een verhoogde energienota, een helpende hand willen bieden om deze onzekere tijden door te komen. Daarnaast is een amendement ingediend om eenmalig de armoederegeling te verruimen, zodat meer mensen in aanmerking komen voor regelingen om hen financieel te helpen.

Kortom, we hebben als CDA-fractie niet stilgezeten. Wij zullen ons nu, en in 2023, blijven inzetten voor een gemeente voor jong en oud, waar elk dorp op één staat.

Voor nu wens ik u, als CDA-lid en inwoner van de gemeente West Maas en Waal, een hele fijne kerst en een gezegend nieuwjaar toe!

Vince van Ooijen – Fractievoorzitter
Riky Schellekens – Raadslid
Frans van Gelder - Wethouder

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.