Wij zijn zeer bedroefd door het overlijden van onze oud-burgemeester Henk Pröpper.

Pröpper is van onschatbare waarde geweest voor onze gemeente. Eerst als burgemeester van Dreumel, daarna als (waarnemend) burgemeester van Wamel en later als burgemeester van de gemeente zoals we die nu kennen, West Maas en Waal. Als eerste burgemeester van West Maas en Waal heeft hij enorme prestaties geleverd om de mensen met elkaar te verbinden. Het was namelijk niet eenvoudig om na de herindeling de gemeente goed te laten functioneren. Pröpper was iemand die de mensen kon verenigen.

Ineke Salet heeft als wethouder van de gemeente Dreumel samengewerkt met Pröpper. "Als jonge wethouder heb ik enorm veel van Pröpper geleerd. Hij was, zoals ze dat noemen, mijn politieke mentor. Hij had veel humor, was een goede prater en een verfijnd politicus. Als ik niet zeker was van mijn zaak zei hij altijd: 'Bij twijfel, niet doen'. Een les die ik nog altijd gebruik in mijn dagelijks leven."

In 1988 werd Pröpper lid van de Eerste Kamer. Hij stond erom bekend dat hij op vergaderdagen eerst iedereen een hand gaf en altijd vriendelijk een praatje maakte, ook met het personeel. Ineke herkent dat. "Dat was hier ook. Hij maakte met iedereen een praatje en altijd vriendelijk. Iemand die kon verbinden, een echt mensenmens. Henk Pröpper was een heel prettig persoon, iemand die ik erg ga missen". Pröpper heeft zijn politieke carrière afgerond als Statenlid van de provincie Gelderland.

Pröpper heeft veel betekend voor het CDA, landelijk, provinciaal en lokaal, en voor onze gemeente. Hij was een verbinder, een echte CDA'er. Wij zijn hem enorm dankbaar voor al zijn inzet en gaan hem enorm missen.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit grote verlies.
CDA West Maas en Waal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.