In mei vonden de eerste inhoudelijke Rondetafelgesprekken van de nieuwe raadsperiode plaats. Deze stonden voornamelijk in het teken van jaarstukken en begrotingen van de gemeenschappelijke regelingen, alsmede enkele bestemmingsplannen en de oprichting van een nieuwe coöperatie genaamd CIRTEX. Als CDA-fractie hebben we zowel schriftelijke als mondelinge vragen gesteld over bijvoorbeeld de Avri en CIRTEX. Ook zullen we tijdens de Raadsvergadering op 16 juni een pleidooi houden over de debatstukken en daar onze visie over delen.

Vandaag heb ik namens de CDA-fractie vragen ingediend over de Avri met betrekking tot de inzameling van het gft afval in de zomermaanden. Naar aanleiding van het persbericht van deze week heb ik de volgende vragen ingediend: https://westmaasenwaal.raadsinformatie.nl/document/11551286/2/20220601%2Bvragen%2BCDA%2Bgft%2BAvri. Wanneer ik antwoord krijg op deze vragen, zal ik jullie hier uiteraard over informeren. Als aardige bijkomstigheid mocht ik op 11 mei op het Pax Junior in Beneden-Leeuwen langskomen om geïnterviewd te worden door eerste- en tweedejaars leerlingen. In het kader van de projectweek ‘ondernemend leren’ kregen de leerlingen uitleg over politiek en hadden zij interviewvragen voorbereid. Samen met twee andere raadsleden beantwoordden wij vragen over bijvoorbeeld een bioscoop en een jeugdhonk in onze gemeente.

Op het moment van schrijven zijn wij als CDA-fractie druk bezig met het lezen van de Jaarstukken 2021 en de Voorjaarsnota 2022 van onze gemeente. In de jaarstukken kijken we terug op hetgeen gerealiseerd is in 2021, terwijl de voorjaarsnota een mogelijkheid biedt om kaders voor de komende jaren aan te geven. In eerste instantie dienen alle fracties van de gemeenteraad technische vragen in over deze twee documenten, waarna deze door het college en de ambtenaren beantwoord worden. Vervolgens krijgt de Raad de mogelijkheid om op 23 juni tijdens de zogeheten voorbereidingsronde verdere vragen te stellen. Tijdens de Raadsvergadering van 7 juli worden beide documenten in de Raad behandeld en krijgen alle fracties de mogelijkheid om hun visies met elkaar te delen, alsmede met elkaar te debatteren.

Heb je vragen? Stuur gerust een mail naar [email protected] of stuur een DM. Tot de volgende maand!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.