In maart 2023 mag iedereen weer stemmen, maar liefst twee keer! De West Maas en Walers kunnen stemmen voor de Waterschappen Rivierenland en de Provinciale Staten van Gelderland. Onze afdeling is er trots op dat er twee CDA'ers uit onze gemeente zijn die zich kandidaat hebben gesteld en ook een plek hebben gekregen op de advieslijsten.

Voor de Waterschappen Rivierenland staat Henk Schellekens (op de foto rechts) op plek 9. Henk heeft samen met zijn vrouw, ons raadslid Riky, een duurzaam agrarisch bedrijf met scharrelvarkens en biologische koeien. In het verleden is hij ook actief geweest als scheidsrechter voor de Dreumelse voetbalvereniging VV Aquila. 

Op de lijst van de Provinciale Staten staat Thomas Steenkamp (op de foto links). Thomas studeert Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is vicevoorzitter van ons bestuur. Hij is te vinden op plek 13. Thomas voetbalt daarnaast bij SV Leones en is lid van de Ledenraad Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe.

Reactie voorzitter Wim Jagtenberg: 'We zijn er enorm trots op dat we zowel voor de Provinciale Staten als de Waterschappen een kandidaat hebben kunnen vinden uit West Maas en Waal. En wat voor kandidaten! In maart zullen we dan ook weer zoveel mogelijk mensen ervan overtuigen om op het CDA te stemmen, uiteraard het liefste op deze twee sterke Maas en Walers!'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.