Zou je jezelf kort kunnen omschrijven aan de mensen: wie ben jij en wat doe je?
Mijn naam is Max Beijer. Ik ben 22 jaar oud en woonachtig in Boven-Leeuwen. Hier woon en werk ik op het pluimveebedrijf van mijn ouders. Daarnaast studeer ik rechten aan de Universiteit van Tilburg en voetbal in mijn vrije tijd bij SV Leones 5 in Beneden-Leeuwen. Binnen het CDA West Maas en Waal ben ik actief als bestuurslid, lid van de denktank en heb ik meegeschreven aan het verkiezingsprogramma binnen de programmacomissie.

Waar komt je interesse voor de politiek vandaan? 
Het beargumenteren waarom een bepaald standpunt beter is en het gedwongen worden goed na te denken over je eigen standpunten is iets dat ik op jonge leeftijd al leuk vond aan discussies die thuis aan de keukentafel over politiek werden gevoerd. Vooral het kritisch kijken naar beleid en wetgeving vind ik leuk om te doen, ook binnen mijn studie ben ik daarmee bezig. Dat maakt het voor mij extra boeiend om iets dat je eerder geleerd hebt toe te kunnen passen in de politiek.

Waarom ben je lid van het CDA? 
Mijn eerste kennismaking met onze lokale politiek was met het CDA West Maas en Waal, een hele prettige club met mensen die opkomen voor de belangen van onze inwoners. Hier wilde ik mij graag bij aansluiten. Daarnaast biedt een partij als het CDA ook voordelen, mocht er iets op gemeenteniveau misgaan dan kunnen wij als lokale afdeling makkelijk aan de bel trekken bij bijvoorbeeld een Tweede Kamerlid van het CDA.

Waar ga jij je de komende vier jaar voor inzetten?
Ik wil mij gaan inzetten voor een goed verloop van de energietransitie in onze gemeente en een leefbaar buitengebied. Deze twee zaken gaan hand in hand, zo willen we als CDA West Maas en Waal agrarische bedrijven de ruimte geven om innovatieve ideeën te realiseren maar willen we voorkomen dat er landbouwgrond wordt gebruikt voor zonneparken of windturbines. Hier staat tegenover dat meer (industriële) daken moeten worden voorzien van zonnepanelen. Zo willen wij duurzaam ondernemen bevorderen en onze groene omgeving behouden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.