15 januari 2018

Nieuwe weblog Team CDA Westervoort

Welkom op de website van Team CDA Westervoort. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande, willen we via deze pagina en onze nieuwe weblog (www.lokaalwestervoort.nl) plannen en ideeën voor Westervoort met u delen. Samen met 45 betrokken inwoners hebben we een agenda opgesteld die we met uw steun de komende vier jaar graag zouden willen uitvoeren. Die agenda bevat vele punten, maar heeft als hoofddoelstelling om Westervoort vooral mooier, actiever en zorgzamer te maken. En als de meest lokaal gewortelde partij van ons dorp willen we dat ook de komende jaren weer doen als een trotse, levenskrachtige en volkomen zelfstandige gemeente.

De afgelopen vier jaar was Team CDA Westervoort de grootste fractie in de Westervoortse gemeenteraad. We waren met twee wethouders vertegenwoordigd in het college van burgemeester en wethouders en hebben daarom veel punten uit ons vorige verkiezingsprogramma in samenwerking met onze coalitiepartners kunnen realiseren. Wij wijzen dan graag op een paar van onze successen:

·         Behoud van de zelfstandigheid van Westervoort als gemeente. Zonder de inzet van Team CDA en de massale steun van u als kiezers zou de gemeente Westervoort per 1 januari 2018 absoluut zou zijn opgegaan in een fusie met één of meerdere buurgemeenten.

·         Versterking van de slagkracht van de zelfstandig gebleven gemeente Westervoort door middel van een fusie van ons ambtenarenapparaat met dat van de gemeente Duiven.

·         Behoud van de Westervoortse bibliotheek via de aankoop van het bibliotheekgebouw door de gemeente en de succesvolle verhuur daarvan aan de bibliotheek zelf en de gemeenschappelijke automatiseringsdienst van de Liemerse gemeenten.

·         Een sterke verbetering van de financiële situatie van de gemeente Westervoort bij gelijk gebleven gemeentelijke belastingen en heffingen. Op dit moment is de gemeentelijke lastendruk voor de gemiddelde Westervoortse inwoner zelfs de laagste in de Liemers.

·         De gemeentelijke subsidies aan de Westervoortse verenigingen zijn op peil gebleven, terwijl ons beleid ten aanzien van de minder bedeelde Westervoorters in vergelijking met andere gemeenten intensief en ook royaal is.  

Weet u nog niet aan welke partij u op 21 maart uw stem wilt geven, blijft u deze pagina dan vooral volgen en zo een goed gevoel te krijgen van wat Team CDA voor Westervoort te bieden heeft. Voelt u zich nu al 100% Lokaal, dan zou het fantastisch zijn wanneer u deze site niet alleen blijft volgen maar wanneer u ook zou willen liken op Facebook.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.