Erik van der Reijden

Burgerraadslid

Mijn naam is Erik van der Reijden. Samen met mijn vrouw en dochter woon ik in Zuilichem. Ik ben geboren en getogen in het mooie Bruchem waar ik tot 2009 gewoond heb. Ik ben als militair in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik als veiligheidskundige advies geef over Arbo- en milieukwesties.

Naast mijn werk begeleid ik binnen de Gereformeerde kerk van Zuilichem de jeugdkerk waar ik één keer per maand een jeugdkerkdienst organiseer. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, hardlopen, klussen en  lees ik graag boeken over geschiedenis.

Omdat ik in politiek geïnteresseerd ben en het gedachtegoed van het CDA het meest bij mij past ben ik in 2020 lid geworden. Hierdoor ben ik lokaal betrokken geraakt bij CDA Zaltbommel. Het mooie en bijzondere van deze partij is dat zij zich niet alleen wil inzetten voor een specifieke groep burgers maar dat elke burger telt.

Zelf ben ik (V)MBO opgeleid. Ik wil mij dan ook in het bijzonder inzetten voor de praktisch geschoolde mensen. Zij zijn de mensen die daadwerkelijk een beleid tastbaar maken. Deze groep gaan we namelijk óók hard nodig hebben als we een duurzame samenleving willen gaan creëren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.