Hein de Kort

Fractievoorzitter

Ik ben Hein de Kort, 27 jaar en ik woon in Bruchem. Sinds 2016 ben ik raadslid voor CDA Zaltbommel. In de jaren daarvoor draaide ik al mee als burgerlid van de fractie en bestuurslid van de afdeling.

In het dagelijks leven werk ik als belangenbehartiger bij LTO Noord, een vereniging van agrarisch ondernemers. Met deze vereniging pakken onze boeren en tuinders de vele uitdagingen waar de agrarische sector voor staat, gezamenlijk op. Als boerenzoon ben ik opgegroeid tussen de melkkoeien. Zo kreeg ik mijn passie voor de agrarische sector. Het is een bedrijfstak waar ik trots op ben.

Ik ben ook actief in een lokaal project voor opwekking van windenergie. In mijn vrije tijd help ik graag mee op het melkveebedrijf bij ons thuis of ben ik gezellig samen met mijn vriendin.

Al van jongs af aan speelt politiek een belangrijk rol in onze familie. Brede interesse en maatschappelijke betrokkenheid zijn er bij mij met de paplepel ingegoten. Met een portie gezond boerenverstand en enthousiasme zet ik dat in, in de gemeenteraad van Zaltbommel.

Als raadslid vind ik het belangrijk om me in te zetten voor een duurzame gemeente met sterke dorpen, kansen voor jongeren en een leefbaar buitengebied. Een gemeente waarin mensen omkijken naar elkaar en hun verantwoordelijkheden nemen.  

Mijn sleutelwoorden zijn: duurzaamheid, visie, daadkracht en boerenverstand.

E: fractie@zaltbommel.cda.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.