Op vrijdag 14 februari j.l. heeft wethouder IJzebrand Rijzebol het bestuur en de fractie van het CDA Eemsdelta op de hoogte gebracht dat hij is voorgedragen door het provinciale CDA als beoogd gedeputeerde voor de Provinciale Staten van Groningen.

De heer Rijzebol, nu nog wethouder in de gemeente Delfzijl, is de beoogde opvolger van CDA gedeputeerde Patrick Brouns. De heer Brouns maakte op vrijdag 20 december j.l. bekend dat hij niet zou terugkeren als gedeputeerde voor de Provinciale Staten. De heer Rijzebol zal na goedkeuring van de Provinciale Staten, zijn werkzaamheden als gedeputeerde in maart beginnen. 

Bij instemming van de Provinciale Staten, ziet het CDA Eemsdelta een gedreven en ervaren bestuurder vertrekken. IJzebrand Rijzebol heeft zijn sporen in de Groningse politiek ruim verdiend. Hij is inmiddels ruim zeven jaar wethouder in de gemeente Delfzijl, waar hij de portefeuilles ruimtelijke ordening, energie en verkeer bekleedt. Daarvoor was hij onder andere wethouder in de gemeente Loppersum en meer dan tien jaar lid van de Provinciale Staten. IJzebrand staat bekend als een bestuurder die zich vastbijt in de belangen van burgers en niet loslaat totdat het doel is bereikt. In Delfzijl heeft wethouder Rijzebol de afgelopen jaren de belangen van de havenstad en de regio geweldig behartigd en met name op het gebied van de versterkingsoperatie, een moeilijk en uniek dossier, de belangen kundig vertegenwoordigd. Het CDA Eemsdelta feliciteert de heer Rijzebol met zijn voordracht en wenst hem alvast veel succes met zijn werkzaamheden als toekomstig gedeputeerde. 

Over de opvolging van wethouder Rijzebol wordt de komende periode gesproken. Als onderdeel van de coalitie in Delfzijl en het college van B&W, zal het CDA de koers die is vastgesteld in 2018 blijven ondersteunen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.