26 april 2021

Provinciale CDA bijeenkomst

Provinciale CDA bijeenkomst.

Afgelopen donderdag was een afvaardiging van de fractie aanwezig bij een provinciale CDA bijeenkomst, georganiseerd door de Statenfractie.

We konden met elkaar CDA standpunten delen over 4 thema’s, die in elke gemeente actueel zijn.

 

Leefbaarheid: de belangrijkste conclusie was dat we als CDA ondergrenzen moeten blijven aangeven. Geen noodzakelijke voorzieningen wegbezuinigen om financiële redenen.

Wonen: Ook vanuit het CDA moet er oog zijn voor Ommelanden als het gaat om de kwaliteit en kwantiteit van wonen. Niet alleen voor de stad. Nu vooral kansen benutten voor de hele regio.

Financiën: Subsidies zijn mooi, alleen niet voldoende. Iedere gemeente kent structurele begrotingstekorten. Vooral binnen het sociale domein. Het CDA is van mening dat dit structureel moet worden opgelost door het Rijk.

Omgevingsvisie: Bij de inrichting van de omgeving, zorgen voor draagvlak van alle partijen. Rekening houden met effecten voor landbouw en natuur. Economische ontwikkelingen mogen niet zondermeer  ten koste gaan van het landschap.

 

Bij het bespreken van de thema’s werd uitgegaan van de CDA uitgangspunten: rentmeesterschap, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en publieke gerechtigheid.

We hebben geconcludeerd dat er sprake was van grote eenduidigheid. Een mooie CDA avond!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.