27 maart 2023

Uitslag provinciale verkiezingen

De uitslag van de verkiezingen was voor het CDA allerminst positief te noemen. Overal in het land is er verloren en er is een duidelijk signaal afgegeven kijkende naar de hoge opkomst en met de BBB als grote winnaar. Ze verdienen complimenten en felicitaties voor hun campagne en bijbehorend resultaat maar wij willen ze ook succes wensen met de komende periode van formeren. 

Het feit dat we een trouwe achterban hebben heeft er voor gezorgd dat we in de provincie nog 2 van onze 3 zetels hebben mogen behouden. Ik wil iedereen die de partij is blijven steunen ontzettend bedanken! In het bijzonder wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de campagne bedanken. Er is veel werk verricht om zichtbaar te zijn in de regio. Ook de provincie was onder de indruk van de inspanningen en inzet die wij voor het CDA, vanuit onze gemeentelijke afdeling, hebben laten zien. 

We zullen de komende periode nog met de provincie evalueren hoe nu verder en wat anders moet. Persoonlijk denk ik dat we daarin vooral afhankelijk zijn wat er door het landelijk CDA wordt besloten en moeten wij zorgen dat we provinciaal en gemeentelijk positief blijven, het gesprek blijven voeren op straat en in de wijken en moeten we laten zien dat we er zijn voor de regio. De contacten met de provincie zullen we goed blijven onderhouden om ze scherp te houden op wat er speelt in onze regio. 

Ik wil u bedanken voor het vertrouwen (ik heb een derde van de stemmen mogen ontvangen in onze gemeente) en zal me blijven inzetten voor de partij vanuit de gemeente Stadskanaal! 

Met vriendelijke groet en tot snel, 

Aike Blaauw 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.