24 januari 2022

Op bezoek bij het Baron Theater in Opende

Zaterdag 22 januari zijn wij te gast geweest bij het BaronTheater in Opende.

Het BaronTheater is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het draait zonder overheidsgelden en wordt volledig door vrijwilligers gerund. Eén van de drijvende krachten van het eerste uur is Gert de Vries. Wij hebben hem eens goed in het zonnetje gezet. 

Geertje heeft hem namens CDAWesterkwartier een pakketje overhandigd gevuld met producten afkomstig uit het Westerkwartier. We hebben dit gegeven als symbool voor alle fantastische vrijwilligers die actief zijn bij bijvoorbeeld het theater, clubs, buurthuizen of kerken.

Ook zijn wij door het bestuur bijgepraat over de actuele situatie van het BaronTheater. Een unieke plek in het Westerkwartier waar cultuur vanuit allerlei plekken bij elkaar komt in een kleine gemoedelijke veilige entourage.

Waarom vinden wij dit belangrijk?
Het lokale verenigingsleven vormt de ruggengraat van elk dorp en staat voor onderlinge verbondenheid. Daarom willen wij verdere versterking van het culturele veld realiseren door cultuurcoaches en buurtsportcoaches in evenwicht te brengen. Daarnaast willen we theater(s) ondersteunen in de verbinding met andere culturele organisaties in de omgeving.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.