14 maart 2023

Verandering moet komen van binnenuit

Verandering moet komen van binnenuit en met een luisterend oor.

Afgelopen maanden heb ik als lijsttrekker van het CDA voor het Waterschap Noorderzijlvest een mooie en inspirerende periode beleefd.

Er zijn intensieve, emotionele maar vooral goede gesprekken gevoerd met bezorgde inwoners, bedrijven, boeren en instanties door mij en de andere CDA kandidaten door het hele land.

Overal horen we de bezorgde geluiden over dezelfde onderwerpen en zien we met pijn aan hoe trouwe CDA stemmers twijfelen of zelfs vertrekken.

Ik ben ervan overtuigd dat veel betrokken CDA’ers, net als ik, geloven in de uitgangspunten van het CDA en staan voor dezelfde idealen:

-  Wees zuinig zijn op de schepping nu en voor volgende generaties.
- Samenwerken met en betrokkenheid naar je omgeving en partners.
- Transparant en rechtvaardig handelen en besturen.
- Solidariteit, oog voor belangen en draagkracht voor iedereen om je heen.

Daarom sta ik op voor alle betrokken CDA’ers en heb ik me kandidaat gesteld voor de waterschapsverkiezingen voor 15 maart.

Dank aan iedereen die zich uitspreekt.

De afgelopen weken heeft het CDA verschillende inspirerende werkbezoeken afgelegd bij o.a. North Water en het Havenbedrijf Lauwersoog.

Dank aan Perry van der Marel en Mark Schaap voor het ontvangen van het CDA bij North Water waar duidelijk is gemaakt dat schoon en genoeg drinkwater in de toekomst geen vanzelfsprekendheid is en dat er naar andere oplossingen moet worden gekeken voor o.a. de grote vraag vanuit toekomstige industrie.

Dank aan Harm Post voor het ontvangen van het CDA bij het Havenbedrijf Lauwersoog waar we gesproken hebben over de rol van de haven, duurzaamheid in de haven en de problematiek waar de garnalenvissers mee worstelen.

Stem 15 maart CDA Noorderzijlvest, want het water is van en voor ons allemaal.

Hanneke WiersemaEmmaly ScheepstraMichel Meerman

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.