20 maart 2023

Werkbezoek aan Hummel Recycling Leek

Rondom de vergadertafel van Hummel aan het bedrijventerrein Diepswal waren alle stoelen bezet op 13 maart. De eigenaren van het recyclingbedrijf Johan en Peter Hummel en 5 CDA érs kregen uitleg over verleden, heden en toekomst.

Het verleden bestond helaas uit drie opeenvolgende branden die het bedrijf voor een groot gedeelte verwoestte. Ondanks dit zagen gebr. Hummel de mogelijkheid om binnen een paar dagen het grootste gedeelte van de werkzaamheden weer op te starten. Gelukkig was de sorteerinstallatie, waar een miljoenen investering voor was gedaan, aan de brand ontkomen. Van tevoren werd het bedrijf door de verzekering, brandweer en andere instanties bestempeld als een voorbeeldfunctie betreffende brandpreventie. Ook hierdoor werd de sorteerinstallatie gered.

Vanaf de start van het bedrijf in 1988 groeide het uit tot een toonaangevende wijze van sorteren en recylen in het hele land.

Ook nu zijn er ondanks de branden gelukkig toekomstplannen. Hoewel er wel mag worden gebouwd op de huidige locatie, wordt er, ook in samenwerking met de gemeente, nagedacht over een andere ruimere locatie, in de nabijheid van de A7. Doelstelling van Hummel is een recyclingcentrum van meerdere bedrijven in deze sector. I.v.m. verzekering, herbouw of verplaatsing is hierbij voortvarendheid van alle partijen geboden.

Na uitvoerig overleg werd er een rondleiding gegeven. Ondanks de beperking door de brand is er gelukkig nog volop bedrijvigheid en ook wij hebben alle vertrouwen in Johan, Peter en het personeel dat dit zeker goed komt.

Hierbij nogmaals dank en respect voor het leerzame indrukwekkende werkbezoek.

Jan Willem.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.