Op het CDA-congres in Amsterdam op zaterdag 9 februari is Jimmy Bastings definitief op de twaalfde plaats van de CDA-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen geplaatst. De in Maastricht geboren Bastings groeide op in het Heuvelland, studeerde aan Universiteit Maastricht, en is met zijn 26 jaar de jongste van de lijst. De afgelopen jaren verdiende hij zijn sporen bij de CDA-jongeren en in de lokale politiek, en is nu vastberaden om Zuid-Limburg in Brussel te vertegenwoordigen.

 

“Europa heeft mensen met lef nodig. In Limburg leven we Europa in het klein, met meer grens naar het buitenland dan naar Nederland. Daarom wil ik knokken voor investeringen die resultaat opleveren en die dagelijkse problemen oplossen – voor een bereikbaar en duurzaam Limburg, waar jongeren weer kunnen bouwen, wonen en werken.” Bastings werkt nu nog voor de CDA-delegatie in het Europees Parlement maar wil vanaf 23 mei zelf het woord voeren namens de Nederlandse kiezer: “Europa kan wel wat meer jong bloed gebruiken.”

 

Tot de Europese verkiezingen van 23 mei zal Bastings campagne voeren, in Zuid-Limburg en daarbuiten. Samen met de jongerenkandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen gaat hij op zoek naar concrete oplossingen die hij de komende vijf jaar kan realiseren vanuit Brussel. “Zo houden we de korte lijnen tussen de provincie en Brussel. Zeker nu, met de Brexit en andere uitdagingen, is dat belangrijker dan ooit.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.