Molenveld-Zuid

Met de herontwikkeling van het terrein van Terca/Wienerberger heeft de gemeente Beesel een unieke kans gegrepen. Een unaniem raadsbesluit maakte de aankoop van dit perceel mogelijk om de herinrichting op te kunnen pakken als gemeente. Een combinatie van wonen, werken, maar ook onderwijs en beweging kunnen samen komen in dit plan.

Het CDA zal in elk geval pleiten voor betaalbare starterswoningen en geschikte woningen voor ouderen. Op die manier kunnen we Beesel als unieke woongemeente op de kaart zetten.

Voor de inrichting van het openbare gebied gaat het CDA voor de aanleg van een sintelbaan en een trapveldje in een parkachtige omgeving. Rennen en wandelen winnen steeds meer aan populariteit en dragen bij aan een goede gezondheid. Door op een centrale locatie een dergelijke laagdrempelige voorziening aan te leggen kunnen we als gemeente een gezonde leefstijl nog meer stimuleren.

Een trapveldje vervangt de huidige locatie die komt te vervallen. Kunstgras is daarbij een duurzaam alternatief dat ook nog onderhoudsvriendelijk is ten opzichte van gewoon gras.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.