Mijn naam is Philip Laheij. Ik ben getrouwd en vader van een dochter en zoon die eveneens een gezin hebben met twee kinderen.

In 2009 ben ik na 35 jaar VROM-Inspectie met pensioen gegaan. Bij het ministerie van VROM werkte ik sinds de jaren zeventig als hoofd technische dienst en later als juridisch beleidsmedewerker. In de laatste jaren heb ik onder andere meegewerkt aan onderzoeken naar het balkondrama in Maastricht, de herstructurering van diverse Limburgse steden en de brandveiligheid in zorginstellingen en gevangenissen.

Al van jongs af aan ben ik een echte verenigingsman. Als jeugdige wist ik al van aanpakken voor FC Gulpen en Zangvereniging St. Caecilia. Toen ik later naar Mechelen verhuisde werd ik bestuurslid bij voetbalvereniging RKMVC. Inmiddels ben ik al 14 jaar voorzitter van Mannenkoor Lauwerkrans, waar ik ook het ere-voorzitterschap bekleed. 

Maar ook buiten de verenigingen sta ik altijd voor anderen klaar. Belangeloos help ik mensen die vastzitten in het ‘oerwoud van overheidsregels’. Door mijn grote ervaring binnen overheidsdiensten kan ik betrouwbare hulp en adviezen geven.

Binnen de raad hou ik me vooral bezig met een aantal thema’s. Mijn speerpunten zijn economische belangen (o.a. toerisme), veilige fiets- en wandelroutes, het verminderen van de regeldruk, de regionale sociale dienst, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en het gemeentelijke VROM-beleid.

Graag wil ik als raadslid een aanspreekpunt zijn voor uw signalen, problemen en ideeën  zodat er korte lijnen ontstaan tussen u als burger en de politiek. U kunt mij altijd bellen of mailen. Ik sta voor u klaar en zal mijn uiterste best doen om u te helpen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.