Annemie Craenmehr - Hesen

Raadslid

Hallo. Ik ben Annemie Craenmehr-Hesen. Ik ben geboren en getogen in Horst en ben getrouwd met Math Craenmehr. Ik heb 1 dochter, Mieke. Ik ben 58 jaar.

In het dagelijks leven ben ik sinds 2008 werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Boxmeer als hoofd afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. Daarvoor werkte ik bij de gemeente Horst aan de Maas. Eerst als secretaresse van het college van B en W, daarna als teamleider en uiteindelijk als afdelingshoofd. 

Naast mijn werk ben ik actief als voorzitter van het Vrouwengilde Horst. Daarnaast ben ik bestuurslid van de Stichting Ondernemersprijs Horst aan de Maas en ben ik lid van het 4-mei comité Horst.

Als lid van het CDA ben ik nu 8 jaar raadslid in onze mooie gemeente en het is een bijzonder mooie eer om dit te mogen doen. Ook ben ik lid van het communicatieteam CDA Limburg.

Verder lees ik graag en veel en ga ik graag met vrienden stappen.

Ik wil me inzetten voor een gemeente waar ik trots op ben. Trots op de hardwerkende, innoverende en altijd in beweging zijnde burgers. Ik wil iets betekenen voor de vele vrijwilligers, verenigingen en vele anderen die zich op welke manier dan ook inzetten voor de gemeenschap. Dat zijn onze pijlers. Die moeten we koesteren om de binding met elkaar en met de gemeenschap te waarborgen.

Mijn gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en maatschappelijke meningsvorming over thema’s die in de politiek aan de orde komen hebben ertoe geleid dat ik deze wil inzetten voor diezelfde maatschappij. Dat is mogelijk door daarin mijn rol als raadslid te pakken. Besluitvorming over zaken voor de inwoners die ertoe doen. Een onderscheid kunnen maken in hoofd- en bijzaken. Geen zigzagbewegingen. Maatwerk waar mogelijk. De burger zien als je partner. De visie van het CDA onderschrijf ik. Ik stel me kandidaat omdat ik geloof ik gemeenschappelijke doelen. Ik wil me daarvoor inzetten namens die  partij en voor al die inwoners van onze mooie gemeente.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik een “binder” ben. Ik kan mensen bij elkaar brengen om samen aan iets te werken, passend voor iedereen. Ik vorm me over diverse zaken een mening door met veel mensen te praten. Ik ga discussie niet uit de weg, als die maar wel leidt tot iets. Welles nietes hou ik niet van. Ik wil ervoor gaan en staan om ieders belang te kunnen dienen en te komen tot weloverwogen standpunten.

Raadslid zijn in een gemeente waar onze burgers goed kunnen wonen, werken en leven. In een gemeente waar, zoals Jac Poels zo mooi heeft verwoord: “Minse nag op elkaar wachte”. 

Mijn plaats op de kieslijst CDA: Lijst 1 nr. 6. Uw Horster kandidaat.

Ga stemmen op 21 maart. Wij rekenen op u. Dan kunt u rekenen op ons.

 

Voorzitter commissie ruimte

Aandachtsgebieden als raadslid:

Dienstverlening, Communicatie/representatie, Openbare Orde en Veiligheid, Handhaving en Toezicht, RUD, Vergunningen, Zorg en ondersteuning, Volksgezondheid,

Belangengroeperingen : Ouderen

Dorpsraad: Horst

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.