Dat is inderdaad het resultaat van alle inkomsten en uitgaven. Maar is dit nu goed of slecht, we hadden in ieder geval meer begroot en daar zit ook ons zorg punt. Goed begroten is voor CDA belangrijk. Je kunt denken dat je nu geld over hebt, maar dat klopt niet helemaal Er blijven namelijk ook zaken liggen. Belangrijke en minder belangrijke maar sommige zaken voelt u wel degelijk als inwoner.  Op de site van de gemeente is de jaarrekening in één oogopslag te vinden hier ziet u dat van de 139 miljoen jaaromzet er het meeste 54 miljoen naar sociaal maatschappelijk participatie en voorzieningen gaat, gevolgd door bestuur en organisatie met 22 miljoen, en wonen mobiliteit en openbare ruimte met 20 miljoen. Ook ziet u in deze samenvatting van de jaarrekening de verdeling van al het geld naar de verschillende programma’s. Al met al erg overzichtelijk gepresenteerd en zeker eens de moeite om door heen te kijken om inzicht te krijgen waar ons geld vandaan afkomt en waar we het allemaal aan uitgeven.

De jaarrekening, de eerste bijstelling begroting 2023 en de kaderbrief 2024 staat op de agenda op 4 juli a.s. Als u hier nog vragen of opmerkingen over heeft laat ze ons vooral weten. Wij zullen het college in ieder geval meegeven wat we missen en wat we belangrijk vinden. In ieder geval een compliment voor het overzichtelijk overzicht. Dat we weer geld toe kunnen voegen aan de algemene reserve is voor ons als CDA een goede en gezonde ontwikkeling.

En we doen dat om het voor de huidige maar ook voor de toekomstige generaties goed wonen werken en recreëren blijft in Horst aan de Maas.

Sjaak Jenniskens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.