Vorige week bezocht CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal Noord-Limburg. Hij ging in gesprek met onze fractie, het bestuur en enkele ondernemers uit onze gemeente. Wij hebben al langer onze zorgen uitgesproken over de landelijke koers van het CDA. Wij zijn misschien wel de meest kritische afdeling binnen de club. Henri luisterde en heeft duidelijk gemaakt te willen starten met een écht nieuw CDA, een jonge generatie die het moet gaan doen. Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Een politiek op basis van de inhoud, op basis van vertrouwen, op basis van optimisme. Een CDA wat echt zal luisteren en wat ook de blik op de regio's zal richten.

Het CDA staat er op dit moment in de peilingen nog niet goed voor maar we merken dat er een andere wind waait. Evengoed zal het een zware klus worden om als CDA te gaan overtuigen dat het ook echt anders zal gaan. Dat gaat ook zeker niet allemaal lukken voor de verkiezingen in november. Is dat erg? Nee want dat zou al niet realistisch zijn.

Wij zullen als lokale afdeling positief kritisch blijven, ook na 22 november. We blijven echter wel geloven in de kernwaardes van het CDA. Waarden en normen, gemeenschapszin. Verbinden, waar wij als fractie ook vol op inzetten en onze energie uit halen en dan vooral buiten de politieke arena. Samen iets voor elkaar krijgen dat is waar wij voor staan en voor gaan!

Loes van den Eijnden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.