Helaas hebben we ondanks deze mooie slogan, het goede CDA programma en onze jonge, enthousiaste lijsttrekker Henri Bontenbal flink wat zetels verloren op 22 november.

De kiezer heeft zich uitgesproken met als resultaat een klinkende overwinning voor de PVV en een afstraffing voor de huidige coalitie. In een interview met Omroep Horst aan de Maas kreeg ik de vragen of ik me zorgen maakte, of dit impact heeft op de lokale politiek in Horst aan de Maas.

Het antwoord daarop was: Ja en Jein (ja/nee)!

Ja, ik heb zorgen maar dan niet zozeer over de PVV maar veel meer over de zorgen die er bij de inwoners leven. Zorgen over het tekort aan betaalbare woningen, zorgen over het nog wel kunnen betalen van de eerste levensbehoeften en nog veel meer terechte zorgen. Jein, het heeft ook impact op de lokale politiek want als het rommelt bij je eigen landelijke partij heb je daar lokaal last van. Andersom overigens ook. Maar een Jein omdat de vorige landelijke verkiezingen een andere winnaar lieten zien dan hier lokaal. Als lokale CDA Horst aan de Maas  staan we ook veel dichter bij onze inwoners en ondernemers. We staan met de poten in de klei en wat we lokaal regelen raakt ook direct onszelf.

Het in gesprek gaan met de inwoners en de ondernemers en het samen met andere fracties nog beter en mooier maken van  Horst aan de Maas is en blijft ons doel. We willen geen politiek voeren maar gaan voor een goed en mooi Horst aan de Maas, niet voor ons maar Vur Oow!

John Jenniskens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.