Nee, deze keer niet over windmolens. Het is al een tijdje erg onrustig in het politieke landschap zowel in onze eigen gemeente als ook landelijk. Ik vind het jammer dat een aantal partijen vooral scoren door problemen te vergroten in plaats van samen naar een oplossing te zoeken.

Landelijk ben ik blij dat er binnen het CDA ruimte is gekomen voor vernieuwing. Met Henri Bontenbal heeft het CDA gekozen voor iemand met goede ideeën over hoe we een aantal van onze grootste problemen samen kunnen aanpakken, ik zie hier weer ruimte voor groei, iets wat ik lang kwijt ben geweest. Een van de grootste triggers was de presentatie van de stikstofplannen van het kabinet en het kaartje van v.d. Wal. Dit was een manier van politiek bedrijven die echt niet bij het CDA past en daar had men als fractie veel harder afstand van moeten nemen in plaats van teveel voor de coalitie verantwoordelijkheid te gaan.

Op 23 september zal de lijst en het verkiezingsprogramma worden vastgesteld en ik hoop dat Henri met de nieuwe lijst de kans krijgt om weer te bouwen aan een nieuw CDA. 

Ook bij onze provinciale club zie ik nieuwe energie, men zoekt bijvoorbeeld de samenwerking met de afdelingen om samen een beter besluit te kunnen nemen.

In onze eigen gemeente heeft u al eerder kunnen zien dat we als fractie veel energie steken in de vele dossiers, om samen de beste keuzes te maken voor een nog beter Horst aan de Maas, voor nu, maar ook voor onze kinderen.

Sjaak Jenniskens

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.