Sinds 1 oktober 2021 is het met een vergunning in Nederland toegestaan om online te gokken. Nu hoor ik u denken wat heeft de lokale politiek daarmee te maken….. Helemaal niets en heel veel. Het zit namelijk zo. Sinds online gokken vrij is gegeven worden we op sociale media, Tv reclames en radio spotjes in de verleiding gebracht om mee te gokken. De reclame campagnes doen hun werk goed want er wordt massaal gebruik van gemaakt volgens de laatste cijfers. De grootste verdiener is de Staat en de bedrijven die het exploiteren. Waar belanden de kosten, bij de burgers en de gemeenten.

We geven in Horst aan de Maas ruim € 100.000,- per jaar uit aan verslavingszorg. Komende jaren wordt dit bedrag substantieel verhoogd om meer geld vrij te maken voor preventie.

Als Den Haag nu de kraan blijft open zetten en de lokale politiek moet gaan dweilen met de kraan open waar eindigen we dan? Het is niet toegestaan om reclame te maken voor sigaretten en/of alcohol maar reclame voor gokken mag wel, beetje raar. Maak dan regels dat je alleen in de avond of met andere beperkingen reclame mag maken, dan hoeven we ook minder aan preventie te doen. Er zijn misschien wel betere dingen te doen in Horst aan de Maas met € 100.000,-

Patrick Bierens
CDA - Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.