Onlangs hadden we in de gemeenteraad een inspirerende sessie over Horst aan de Maas richting 2040. Dit gaat over het opstellen van de nieuwe omgevingsvisie.

In de omgevingsvisie stelt de gemeente vast hoe onze woonwijken, dorpskernen, bedrijventerreinen en buitengebieden eruit komen te zien in 2040. 

In onze sessie gingen we aan de slag met 4 zeer verschillende scenario’s, allemaal over the top en out of the box. Deze scenario’s zijn opgesteld nadat er gesproken was met o.a.  inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers uit onze gemeente. Een van de scenario’s was gericht op het highlighten van de parels van onze gemeente, (Hôrs city, met daarbij ingebed Meterik, Hegelsom en Melderslo, en ook Griendtsveen als parel) Een ander scenario volgde volledig de natuur (moeder Maas was hierbij zo belangrijk dat Meerlo onder water kwam te staan).  Enfin; uit alle 4 de scenario’s waren zaken te halen die mooi samen kunnen vloeien in de nieuwe omgevingsvisie. Nu wordt een visie op hoofdlijnen gemaakt, waarna ze in het eerste kwartaal van ’24 de verdiepingsslag gaan maken. Hierna wordt de concept omgevingsvisie gemaakt. Nadat deze in de raad wordt vastgesteld, kan de organisatie aan de slag om het ontwerp omgevingsvisie gestalte te geven.

We zijn als CDA blij hier zo bij betrokken te worden en te zien dat onze input mee genomen wordt om deze uiteindelijke omgevingsvisie gestalte te geven. We zien dat er hard gewerkt wordt en dat er goed geluisterd wordt naar onze inwoners.

Heidi Disveld

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.